ВПЛИВ СКЛАДОВИХ МАКРОКЛІМАТУ НА ДИНАМІКУ ЧИСЕЛЬНОСТІ ЗАЙЦЯ-РУСАКА (LEPUS EUROPAEUS PALLAS, 1778) ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ - Бєльський, В.В.; Лебедєва, Н.І.; Маслова, О.В. (Acta Biologica Ukrainica)
Динаміка чисельності зайця-русака на території Запорізької області в 1984-2015 роках характеризується загальною тенденцією до зростання. За цей період можна виділити 9 піків чисельності з періодичністю від 1 до 7 років. Серед складових макроклімату найбільш значущими є середньорічна температура та сума опадів за рік, які перебувають у позитивному зв’язку середньої сили із чисельністю зайця-русака території досліджень.