ГЕОЕКОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СИВАСЬКОГО РЕГІОНУ ЯК УМОВА ПІДТРИМКИ ЕКОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ ГУСЕПОДІБНИХ - Андрющенко, О. Ю. (Acta Biologica Ukrainica)
У статті наводиться геоекологічний огляд Сиваського регіону як єдиного комплексу, що складається із затоки Сиваш і екологічно споріднених із ним прилеглих водойм і суші. Поєднання солоних мілководь, степових берегів, солончаків і антропогенних прісних водойм сприяє наявності та доступності в ньому широкого спектру кормів, створює умови для безпечного відпочинку і линяння великої кількості мігруючих і зимуючих гусеподібних.