СТАНОВЛЕННЯ БІОЛОГІЧНОГО ОЧИЩЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ВІД НАФТОПРОДУКТІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ МІКРООРГАНІЗМІВ (літературний огляд) - Волошина, О. М.; Рильський, О. Ф. (Acta Biologica Ukrainica)
У статті досліджено питання становлення біологічного очищення навколишнього середовища із використанням мікроорганізмів. Здійснено аналіз найпоширеніших видів-деструкторів нафтопродуктів та їх застосування при створенні специфічних біопрепаратів на носіях різного походження. Увага акцентується на використанні спеціалізованих мікроорганізмів-деструкторів нафтопродуктів, іммобілізованих на штучному волокні типу «ВІЯ».