ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОФІЛЮ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ ПОХІДНИХ 2-МЕТИЛХІНОЛІН-4-ТІОЛІВ МЕТОДАМИ ХЕМОІНФОРМАТИКИ - Завгородній, М. П.; Веселков, А. В.; Бражко, О. А.; Завгородній, В. М. (Acta Biologica Ukrainica)
У статті подано результати аналізу похідних 2-метилхінолін-4-тіолу методами хемоінформатики. Основними завданнями дослідження є розрахунок, систематизація та аналіз отриманого масиву даних, які співвідносяться із різними біологічними ефектами. Результати були отримані шляхом in silico розрахунків SAR кореляцій для подальшого раціонального дизайну лікарських препаратів, разом із проведенням молекулярного докінгу по відношенню до обраного ензиму SOD1. Визначено залежності «структура-активність» щодо вірогідного впливу фізико-хімічних та структурних особливостей досліджуваних сполук на їхню біологічну активність. Визначено найбільш потенційно вірогідні сайти зв’язування для досліджуваних сполук із ферментом SOD1.