МОВА ОПИСУ ТВЕРДОТІЛЬНИХ ГЕОМЕТРИЧНИХ МОДЕЛЕЙ FORTU-F - Аль-Омарі, М. А. В. (Computer Science and Applied Mathematics, 2016)
Запропоновано проблемно-орієнтовану мову специфікацій (формального опису моделей) FORTU-F, яка дозволяє повністю, несуперечливо і однозначно описувати математичні моделі дво- і тривимірних геометричних областей довільної форми. Для автоматизації використання запропонованої мови реалізоване інтелектуальне програмне забезпечення QNG для аналітичного конструювання геометричних моделей інженерних конструкцій. Наведені приклади опису з її допомогою реальних геометричних об’єктів.