НАПРУЖЕНИЙ СТАН З’ЄДНАННЯ ВНАПУСК ПЛАСТИНОК РІЗНОЇ ШИРИНИ. НАБЛИЖЕНА ТЕОРІЯ Й ЕКСПЕРИМЕНТ - Куреннов, С. С. (Computer Science and Applied Mathematics, 2017)
Запропоновано спрощену двовимірну модель клейового з’єднання, яка ґрунтується на гіпотезі про високу жорсткість несучих шарів у поперечному напрямку. Побудовано аналітичний розв’язок задачі про напружений стан симетричного з’єднання пластинок різних розмірів. Розв’язано модельну задачу та проведено експеримент, який показав високу точність запропонованої спрощеної математичної моделі.