ВПЛИВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВДОСКОНАЛЕННЯ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ - Ткаченко, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки)
Розглянуто плив місцевого самоврядування на вдосконалення кадрової політики. У результаті дослідження виявлені особливості формування штату в умовах об’єднаних територіальних громад. Проблемою дослідження є те, що у сфері керівництва місцевого самоврядування формування представницьких органів місцевого самоврядування полягає у відсутності професійного підходу в кадровій політиці. На основі розглянутих у статті нових пріоритетів кадрової політики виявлено що місцеве самоврядування значною мірою впливає на вдосконалення кадрової політики, що впливає на адаптоване під громаду розподілення кадрів за видами діяльності, а також на стале підвищення заробітної плати. Утворення об’єднаних територіальних у межах децентралізації призводить до формування нових робочих місць. Оскільки сучасне прагнення України відповідати європейському рівню в державних сферах діяльності вимагає вдосконалення кадрової політики в системі місцевого самоврядування та всього державного управління, то головну роль в кадровій політиці органів місцевого самоврядування відіграє оцінювання ефективності роботи персоналу. Велику увагу слід приділити створенню Стратегії розвитку майбутньої об’єднаної територіальної громади, оскільки вона є основою майбутнього територіального розвитку, для чого слід виконати основні етапи створення стратегії розвитку громади, створити робочу групу для формування профіля громади, де здійснений аналіз та оцінка фактичного стану розвитку території в динаміці.