МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ХЕДЖУВАННЯ ВАЛЮТНИХ РИЗИКІВ УКРАЇНСЬКИМИ АГРОПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ - Захарова , О.Л. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки)
У статті розглядаються проблеми валютних ризиків експортерів сільськогосподарської продукції. Досліджено методичні підходи до управління валютними ризиками на агропромислових підприємствах та запропоновано заходи щодо обмеження їх впливу. Автор пропонує класифікацію основних валютних ризиків сільськогосподарських виробників. Розглянуто підходи до формування системи управління валютними ризиками в аграрній сфері. Визначено механізми управління ризиками агропромислових вітчизняних підприємств. Запропоновано деякі методи хеджування валютних ризиків, які можуть застосовуватися українськими підприємствами.