ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ ПЕРСОНАЛУ ТА ОПЛАТИ ПРАЦІ ПІДПРИЄМСТВА МАШИНОБУДУВАННЯ - Гельман, В.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки)
У статті досліджено актуальну наукову задачу щодо розвитку сучасних інструментів управління та розробки рекомендацій щодо впровадження їх у практичну діяльність підприємства машинобудування. Усебічний аналіз праці персоналу, зокрема аналіз кваліфікації, якості та кількості персоналу, HR-ключових показників ефективності надає керівництву інформацію щодо прийняття ефективних HR-рішень, є основою для побудови ефективної кадрової політики на підприємстві. Окремі HR-ключові показники ефективності проаналізовано на прикладі підприємства машинобудування ПАТ «Мотор Січ». Запропоновано використання та запровадження системи ключових показників ефективності як методичний інструментарій оцінки ефективності управління персоналом на підприємстві.