ТРАНСНАЦІОНАЛЬНІ КОРПОРАЦІЇ ТА ЇХ РОЛЬ В РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН - Бабміндра, Д.І.; Слободяник, І.М.; Євпак, Л.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
Сучасний стан економіки потребує нових підходів та нового рівня. Статтею спробуємо дослідити загальні положення про поняття, сутність та критерії визначення тpaнcнaцioнaльниx кoмпaнiй. Покажемо та розглянемо місце транснaцioнaльниx кoмпaнiй у міжнародних економічних відносинах. Розглянемо найбільші транснаціональні корпорації світу. Визначимо вплив транснаціональних корпорацій на внутрішній валовий продукт та економіку країн в цілому. Спробуємо виділити як позитивні, так і негативні риси діяльності транснаціональних корпорацій.