ОЦІНКА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЄКТУ З УРАХУВАННЯМ ПІДВИЩЕННЯ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ НА ВИРОБНИЧОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - Бехтер, Л.А.; Бехтер, С.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Зазначено, що найбільш вагомими показниками господарської діяльності будь-якого підприємства є показники, що характеризують ефективність їх діяльності, тобто співвідношення отриманого результату до понесених витрат. Виявлено, що на показники ефективності чинять вплив безліч факторів, які залежать від галузевих особливостей, територіальних, маркетингових та системи менеджменту. Завдання кожного підприємства в контексті ефективного господарювання полягає у скороченні витрат і отриманні вищих фінансових результатів, при цьому враховуючи ризики функціонування підприємства. Визначено, що підвищення кадрового потенціалу виробничого підприємства неможливо вирішувати без оцінки економічної ефективності проєкту. Оцінка економічної ефективності проєкту – це один із найголовніших етапів розробки та аналізу проєкту. У свою чергу, оцінювання необхідно виконувати, дотримуючись певної послідовності дій, які передбачають якісну підготовку вихідної інформації, розрахунок фінансових показників, розрахунок впливу інфляції, облік факторів невизначеності та ризику. Розглянуто проблеми, з якими доведеться зіткнутися досліджуваному підприємству ТОВ «Прогрес Машбуд» у процесі оцінювання економічної ефективності запропонованого проєкту з урахуванням підвищення кадрового потенціалу. Досліджено особливості господарської діяльності виробничого підприємства. Проведено оцінку ефективності запропонованого економічного проєкту. Запропоновано можливий напрямок підвищення кадрового потенціалу для досліджуваного підприємства.