СТРАТЕГІЧНІ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЗАПОРІЗЬКОГО РЕГІОНУ В ПЕРІОД ВІЙНИ ТА ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННЮ - Дубиніна, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2025)
Стаття розглядає важливі стратегічні вектори перспективного розвитку Запорізького регіону в період війни та повоєнному відновленню, зокрема через призму аналізу аспектів, які відбуваються та вирішуються в регіоні так і в цілому в Україні. Визначені ключові напрями соціально-економічного розвитку регіону. Визначено, що в регіоні, який активно займається відбудовою зруйнованого житла в місті, енергонезалежністю, соціальною підтримкою населення, будує лінії оборони, забезпечує безпечний освітній процес та активно спілкується з бізнесом задля підтримки економічного балансу. Успішна соціально-економічна політика Запорізького регіону вимагає наявності чіткої стратегії, плану та координації між владою, бізнесом та громадськістю. Також особливу увагу в статті приділяється міжнародній підтримці, залученню інвестицій для відбудови зруйнованого, підтримки енергетики, оборонної лінії та благодійності. В статті підкреслюється важливість в час війни та повоєнному часі, соціальна підтримка населенню, внутрішньо переміщеному населенню, ветеранам, дітям та родинам загиблих воїнів, активне спілкування з бізнесом та вирішення актуальних питань для підтримки бізнесу. Нарешті висвітлюються стратегічні плани та програми Запорізького регіону на наступний рік, які затверджені в бюджеті регіону на 2025 рік. Отже стаття, висвітлює ключові напрями стратегічного розвитку Запорізького регіону в період війни та в повоєнному періоді та вказує на важливість аналізу проблемних питань для комплексного підходу в оцінці задля вирішення їх реалізації, сталого, соціально-економічного розвитку Запорізького регіону, як одного з важливіших промислових центрів України.