АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ (НА ПРИКЛАДІ ПРАТ ,,«СК «ЮНІВЕС»“) - Бабенко-Левада, В.Г.; Шлендер, К.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 1970)
Розглянуто актуальну проблему аналізу фінансового стану страховика, розкрито основні критерії забезпечення стабільної діяльності. Визначено сутність фінансового стану страхової компанії, а також наведені основні показники оцінки фінансового стану страхової компанії. На прикладі конкретної страхової організації та даних фінансової звітності була проведена оцінка фінансового стану ПрАТ «СК «Юнівес» у період 2013-2017 рр. за допомогою аналізу показників діяльності та тестів раннього попередження, а також дослідження особливостей аналізу фінансового стану страхових компаній. Запропонована можливість удосконалення страхових послуг ПрАТ «СК «Юнівес» шляхом впровадження інноваційних механізмів та технологій, для забезпечення високорентабельної діяльності страхової компанії не лише в короткостроковому, а й у довгостроковому періодах. Сформована необхідність створення якісної системи аналізу фінансового стану страховиків в Україні із метою формування сприятливого страхового середовища.