ОСОБЛИВОСТІ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ СУЧАСНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Гельман , В. М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
В статті наголошено, що кадри виступають найважливішим ресурсом, який забезпечує ефективну діяльність підприємства, результати роботи якого багато в чому залежать від компетенції, професіоналізму, дисципліни і кваліфікації персоналу. Від того, наскільки ефективна і злагодженаробота персоналу, які умови для цього забезпечуються і як усуваються чинники, що заважають ефективній взаємодії підлеглих і адміністрації, залежить добробут підприємства. Акцентовано увагу на ролі кадрової політики у підвищенні ефективності праці персоналу, а також на тому, що її розробка, наявність і активне використання дозволяє уникати конфліктних ситуацій, підтримувати дружню робочу атмосферу, підвищувати ефективність діяльності підприємства і особисто кожного члена колективу.Висвітлено теоретичні аспекти кадрової політики та актуалізовано проблему формування належної кадрової політики підприємства для розв’язання поставлених стратегічних завдань та досягнення відповідних цілей.