ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКОЮ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Ель-Бош, Д. М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2019)
У статті розглянуто основні аспекти інформаційного забезпечення в управлінні економікою. Охарактеризовано інформаційне забезпечення як інструмент менеджменту. Викладено основні вимоги та категорії, що застосовуються до якості інформації. Окреслено властивості інформації та її особливості в сучасних умовах господарювання? виокремлено фактори, що впливають на інформаційне забезпечення управління економікою суб’єктів господарювання. Обґрунтовано доцільність інформаційного забезпечення в умовах ринку. Визначено та зроблено висновки стосовно властивостей інформації. Встановлено, що дослідження інформації як основи діяльності економіки показали, що прикладом може бути одна з технологій збору інформаційних ресурсів – технологія бенчмаркінгу. Обґрунтовано твердження, що завдяки якісній інформації та технології глобального та стратегічного бенчмаркінгу компанії та підприємства нашої країни покращать свою конкурентноздатність та посядуть гідне місце у світовій економіці.