СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ В РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ - Андросова, О.Ф.; Кайрачка, Н.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
Із розвитком світової економіки дуже важливого значення набуває постійний моніторинг та функціональної структури фінансового ринку через його вагомий вплив на інші сектори економіки України. У статті розглянуто сучасний стан функціональної структури фінансового ринку, запропоновано стратегічні цілі подальшого розвитку складових елементів фінансового ринку. Відмічено головну значимість існування фінансового ринку в економічному просторі України. Проаналізовано та з’ясовано недоліки секторів фінансового ринку, які пригальмовують їх розвиток. Розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення інфраструктури фінансового ринку, що зумовить у майбутньому зростання інвестиційних надходжень в економіку та стануть передумовою подальшого розвитку інфраструктури фінансових секторів України.