ОГЛЯД ТИПІВ ШАХРАЙСТВА, ЩО ЗАГРОЖУЮТЬ МАЛОМУ ТА СЕРЕДНЬОМУ БІЗНЕСУ В США, ЯКІ ПРОВАДЯТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ ОНЛАЙН - Пирх, М.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Ця стаття спрямована на дослідження методів запобігання шахрайству для малого та середнього бізнесу продавцями електронної комерції (e-Commerce) в Сполучених Штатах. До середнього та малого бізнесу відносять підприємства, які часто ідентифікуються менш ніж 500 співробітниками, нижчим річним доходом, ніж великі підприємства, і менш складною організаційною структурою. Малий і середній бізнес відіграє життєво важливу роль в економіці, оскільки створює робочі місця, стимулює інновації та підтримує місцеві громади. Оскільки мережа інтернет надає широкий спектр на провадження підприємницької діяльності «безконтактно», актуальність боротьби з шахрайством в цій сфері є дуже важливою. Наразі малий і середній бізнес (SMBs) становить величезний сегмент економіки США – 44 % ВВП, близько половини всієї зайнятості та половина з приблизно 370 мільярдів доларів загальних витрат на технології. Підприємства малого та середнього бізнесу сильно постраждали від нинішніх економічних труднощів і тепер ретельніше зважують кожну покупку. Недавні дослідження, проведені консалтинговою компанією «Мак Кінзі» показали, що 37 відсотків власників малого та середнього бізнесу називають інфляцію своєю найбільшою проблемою – це найвищий відсоток за останні 40 років. Кожен п’ятий очікує, що зростання сповільниться, а талант є проблемою на тлі Великого виснаження. Інтенсивний фінансовий тиск під час економічної кризи призвів до зростання шахрайства, згідно з опитуванням експертів з шахрайства, проведеним Асоціацією сертифікованих експертів з шахрайства (ACFE). У звіті ACFE встановлено пряму залежність між економічними спадами та зростанням інтенсивності шахрайської діяльності. Таким чином, виходячи з вищенаведеного можна зробити висновок, що актуальність цього дослідження є дуже високою. В цій статті розглядаються такі різні типи шахрайства, такі як: шахрайство з тестуванням картки; шахрайство з захопленням облікового запису; шахрайство з перехопленням посилки; шахрайство з поверненням платежу; шахрайство з поверненням коштів.