ОСОБЛИВОСТІ НАРАХУВАННЯ ТА ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ БЮДЖЕТНОЮ УСТАНОВОЮ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - Варламова, І.С.; Дужич, К.П.; Рибалко, О.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
У статті досліджуються особливості обліку, нарахування та виплати заробітної плати в бюджетній установі. Обґрунтовано доцільність розробки та впровадження уніфікованого системного програмного продукту, що ідентифікації та зміни особистих даних працівника, зміни кількості працюючих, нарахування заробітної плати в умовах військового стану та надання якісної звітної інформації у відповідних, законодавчо закріплених формах. Одним з напрямків стимулювання працівників та модернізації систем бухгалтерського обліку є збільшення фінансування відповідних кодів видатку бюджетної установи. Проведено аналіз асигнувань дохідної частини та визначено розмір покриття видатків відповідного коду видатку. Проведено аналіз механізму фінансування стимулюючої функції заробітної плати науково-педагогічних працівників та адміністративних працівників. Розглянуто організаційний механізм перерахування заробітної плати між бюджетними установами, банківськими установами та працівниками бюджетних установ, а також документування та підтвердження нарахування та виплати заробітної плати.