ГЛОБАЛІЗАЦІЯ ТА ГЛОБАЛЬНІ ТРЕНДИ: ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА БІЗНЕС ТА ЕКОНОМІКУ - Дугієнко, Н.О.; Cулєйманова, А.Н. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти глобалізації та вплив штучного інтелекту на економіку та бізнес. Дослідження впливу глобалізації, технологій та штучного інтелекту на економіку є актуальною темою, яка викликає значний інтерес серед країн та компаній. Це дослідження дозволяє зрозуміти сучасні тенденції розвитку світової економіки, прогнозувати її майбутні зміни та розробляти стратегії, які допоможуть підприємствам та країнам використовувати нові можливості та зменшувати можливі ризики. На сьогоднішній день штучний інтелект справляє великий вплив на різні сфери діяльності, зокрема на бізнес та економіку, що має глобальні наслідки, тому проведення дослідження в даній галузі набуває великого значення. Сучасний світ охоплений процесом глобалізації, динамічними змінами технологій та розвитком інтернету, потребує інструменту для розвитку бізнесу та економіки, для цього можливо використання штучного інтелекту. Впровадження штучного інтелекту відкриває нові можливості для компаній наприклад, автоматизація, аналітика даних, персоналізація послуг, розробка інноваційних продуктів та вдосконалення управління. Однак, водночас це несе й появу нових викликів. Дослідження впливу глобалізації, технологій та штучного інтелекту на економіку є важливим інструментом для розвитку стратегій та вирішення проблем, що стосуються економіки та суспільства в цілому.