БАНКІВСЬКИЙ МЕНЕДЖМЕНТ: МОЖЛИВОСТІ РОЗВИТКУ В КРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Ткаченко, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2025)
У статті розглянуті можливості розвитку банківського менеджменту в кризовий період, проаналізовані можливості розвитку та досліджена критична важливість діджиталізації та впровадження інноваційних технологій у банківському секторі України в умовах економічної нестабільності. Визначено, що діджиталізація банківського сектору є однією з ключових стратегій для збереження конкурентоспроможності та забезпечення безперервного доступу до фінансових послуг у кризових умовах. Встановлено, що впровадження цифрових технологій в банківському секторі, не позбавлене труднощів і ризиків. Серед основних проблем, які можна виділити, є кіберзагрози, шахрайство, недостатній рівень державного регулювання, брак єдиних стандартів для цифрових послуг, нерівномірний доступ до Інтернету, а також фізичні обмеження інфраструктури в кризових умовах. Ці проблеми потребують подальших досліджень та розробки нових стратегій для забезпечення належного рівня безпеки та ефективності цифрових рішень. Визначено, що діджиталізація банківських послуг також вимагає належної адаптації банківського менеджменту до нових умов. Застосування цифрових рішень, таких як мобільні додатки та онлайн-банкінг, потребує зміни підходів до управління фінансовими установами, підвищення рівня захисту персональних даних клієнтів, розвитку інфраструктури для забезпечення безперебійного доступу до Інтернету, а також інтеграції новітніх технологій у щоденну практику банківського управління.