ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПІДПРИЄМНИЦЬКОМУ ФОРМАТІ

  • О. І. Верітов
Ключові слова: фізична культура, спорт, бакалавр, підприємництво, професійна освіта, підготовка, готовність, проблема

Анотація

У статті доведено брак висвітлення проблематики формування підприємницької культури майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту. Показано, що підприємницька культура як феномен наукового вивчення ще не стала предметом сконцентрованого розгляду фахівців у сфері теорії і методики професійної освіти бакалаврів зі спеціальності «017 Фізкультура та спорт» як освітня мета. Доведено, що суттєвим недоліком існуючої практики професійної освіти є відсутність сформованого досвіду успішних підприємницьких або навіть квазіпідприємницьких дій у ході навчання та контекстного стажування студентів факультетів фізичного виховання.

Посилання

1. Гогунов Е. Н., Мартьянов Б. И. Психология физического воспитания и спорта: учеб. пособ. для студ. высш. пед. учеб. заведений. Москва: Изд. центр «Академия», 2000. 288с.
2. Деркач А. А., Исаев А. А. Педагогика и психология деятельности организатора детского спорта. Москва: Просвещение, 1985. 336 с.
3. Коваленко Н. П. Спортсмен в умовах професіоналізації та комерціалізації спорту вищих досягнень : автореф. дис. … канд. наук. з фіз. вих. і спорту: Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України. Київ, 2017. 19 с
4. Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти : постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 р. № 266. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/266-2015-%D0%BF (дата звернення: 21.08.2018).
5. Сватьєв А. В. Теоретичні і методичні засади підготовки майбутнього тренера-викладача до професійної діяльності: дис. … д-ра пед. наук: Запоріжжя, 2013. 459 с.
6. Сущенко Л. П. Теоретико-методологічні засади професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах: автореф. дис. … д-ра пед. наук : Київ, 2003. 45 с.
Опубліковано
2019-10-23
Як цитувати
Верітов, О. І. (2019). ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПІДПРИЄМНИЦЬКОМУ ФОРМАТІ. Педагогічні науки: теорія та практика, (2), 78-81. вилучено із http://journalsofznu.zp.ua/index.php/pedagogics/article/view/559