ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ГЕНДЕРНОГО АНАЛІЗУ ПІДРУЧНИКІВ З ІСТОРІЇ ДЛЯ СЕРЕДНІХ І СТАРШИХ КЛАСІВ - Вихор, С.Т. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2005)
У статті на матеріалі шкільних підручників з історії проводиться аналіз ґенднерної рівноваги. Встановлено, що лише в деяких з них прослідковується тенденція до егалітарності, у більшості підручників існують ґендерні стереотипи.