ЗАГАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ПРОБЛЕМИ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ З ОБДАРОВАНОЮ СТУДЕНТСЬКОЮ МОЛОДДЮ В СУЧАСНІЙ ВИЩІЙ ШКОЛІ - Фурдуй, С.Б. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Нова експериментальна спрямованість, у нашій роботі, пов’язана з розробкою професійно-специфічних вимог для розвитку спроможностей обдарованих студентів. Важливими елементами соціально-педагогічної роботи є підходи до організації діяльності і їхня інтеграція з урахуванням створення специфічних ситуацій, що активізують власну відповідальність обдарованих студентів і студентських колективів у вищих педагогічних закладах.