УЧАСТЬ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ В ПРИРОДООХОРОННІЙ РОБОТІ ЯК ВАЖЛИВА УМОВА ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Турбар, Т. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Зміст статті полягає в обґрунтуванні значення залучення учнів початкової школи до природоохоронної роботи для формування екологічної компетентності особистості. На основі аналізу літературних джерел уточнено сутність понять «природоохоронна робота» та «екологічна компетентність». Визначені особливості формування екологічної компетентності учнів молодшого шкільного віку. На основі аналізу сучасної нормативної бази організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти доведено важливість залучення молодших школярів до природоохоронної діяльності.