ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ ГРАМАТИКИ СТУДЕНТІВ ІНЖЕНЕРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ У ТЕХНІЧНИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ З РІЗНИМИ РІВНЯМИ МОВНОЇ ПІДГОТОВКИ - Соловйова, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2025)
У статті розглядається, як покращити володіння англійською мовою через викладання граматики англійської мови студентам різного рівня володіння мовою. Сьогодні ми живемо у світі швидкої та зростаючої конкуренції, де майстерність, досконалість та розширення можливостей через освіту є найбільшими вимогами. Роль учителя англійської мови зазнала разючих змін, і вчитель англійської мови повинен задовольняти освітні потреби учнів за допомогою різноманітних варіантів навчання.Слід використовувати інноваційні методи, щоб зробити навчання більш приємним та ефективним. Найбільшим викликом для вчителя англійської мови є створення уроку, більш привабливого для учнів, і водночас забезпечення успіху учнів у професійній сфері. У процесі вивчення іноземної мови у вищих технічних навчальних закладах незнання основних граматичних явищ, нездатність зрозуміти структуру речення призводять до нездатності перекладати технічні тексти, а також до проблем зі спілкуванням. У статті пропонуються деякі можливі шляхи покращення комунікативних навичок та розвитку творчого, критичного та аналітичного мислення учнів англійською мовою шляхом викладання граматики у спосіб, що відповідає рівню володіння англійською мовою. Студенти інженерних факультетів технічних вищих навчальних закладів, як правило, цікавляться технічними темами, навіть якщо вони мають мало знань про свою спеціалізацію, а технічні теми напряму пов’язані з граматикою, яку можна використовувати в професійно орієнтованому говорінні. Існують деякі відмінності між програмою з граматики англійської мови для інженерів та деяких інших спеціальностей. У статті також досліджуються деякі методи викладання, які можуть бути ефективнішими у викладанні граматики студентам-інженерам із різним рівнем володіння англійською мовою для активізації участі студентів у заняттях.