СЕМАНТИКА СРАВНЕНИЙ В ПОЭТИКЕ А. ТАРКОВСКОГО - Гамали, О. И.; Каневская , О. Б. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті проаналізовано в семантичному аспекті порівняння, що є характерними для поетики А. Тарковського. Встановлено, що підґрунтям порівняння здебільшого стають конкретні речі, речовини, абстрактні поняття, тому що цей троп у поета є засобом розкриття роздумів ліричного героя про сенс життя, про буття, про життя та смерть, про вічність природи тощо. Загалом, семантична класифікація засвідчила, що порівняння А. Тарковського несподівані, різноманітні за образами, неоднозначні, емоційні, філософічні.