СЕМАНТИКО-СТИЛІСТИЧНА ДИФЕРЕНЦІАЦІЯ ОСНОВ МНОГО- І БАГАТО- - Коца, Р. О. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті досліджено історію формування словотвірних типів складних прикметників з першими основами много- і багато-, виявлених у пам’ятках української мови XI – XX ст. Визначено походження дериватів такої структури, їх семантичні та стилістичні особливості в різні хронологічні періоди розвитку української мови. Встановлено мовні та позамовні чинники існування словотвірної синонімії основ много- та багато- в сучасній українській літературній мові.