ФРАЗЕОЛОГІЧНА НОМІНАЦІЯ З КОМПОНЕНТОМ ‘ЇЖА̕ ЯК ЗАСІБ ЗОБРАЖЕННЯ ЛЮДИНИ У ФРАНЦУЗЬКІЙ МОВНІЙ КАРТИНІ СВІТУ - Павлюк, О.О.; Федотичева, Є.А. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті розглядаються усталені звороти з компонентом ‘їжа’, семантика таких зворотів різноманітна. Вони широко застосовуються для опису зовнішності людини, її звичок, фізичних і моральних якостей; національних обрядів і звичаїв, що склалися протягом століть, а також характеристики соціального розшарування французького суспільства. Фразеологічні звороти такої структурно-семантичної моделі відображають тісний зв’язок духовної і матеріальної культури та ілюструють характер образного мислення французів.