ПОДАТКОВІ НАЙМЕНУВАННЯ У СЕРЕДНЬОУКРАЇНСЬКІЙ МОВІ ХІV–ХV СТ. (ПОДАТКИ ТА ЗБОРИ, СУБ’ЄКТИ ТА ОБ’ЄКТИ ПРОЦЕСУ ОПОДАТКУВАННЯ) - Рибак, К. Б. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
Досліджено податкові найменування ранньої середньоукраїнської мови ХІV–ХV ст. у зв’язку із соціально-економічними умовами процесу державотворення. Подано дефініції зафіксованих груп найменувань податкової сфери. Виділено структурно-семантичні особливості вказаної лексики. Проаналізовано динаміку функціонування лексико-семантичної групи порівнюючи з попередніми мовними періодами.