КОНЦЕПТИ BROT І PAIN (ХЛІБ) У НІМЕЦЬКІЙ ТА ФРАНЦУЗЬКІЙ МОВНИХ КАРТИНАХ СВІТУ - Мамедова, А.І.; Павлюк, Е.О. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті аналізується фразеологічне представлення концептів BROT і PAIN (ХЛІБ) у німецькій та французькій мовних картинах світу, а також подається їх порівняльна характеристика. У межах антропоцентричної парадигми в мовній картині світу ці концепти представлені назвами станів і дій людини, моральних і фізичних якостей, рис зовнішності людини, найменуваннями міжособистісних стосунків. Ці ключові концепти відображають культурно-національну специфіку німецької та французької мов.