АНГЛІЯ XIV ст. У ДЗЕРКАЛІ «ВИДІННЯ ПРО ПЕТРА ОРАЧА» ВІЛЬЯМА ЛЕНҐЛЕНДА - Вєльчєва, К.О. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена висвітленню історичних умов, які складають контекст алегоричної поеми англійця Вільяма Ленґленда “Видіння про Петра Орача” (XIV ст.), та особливостям відображення у творі сучасної поетові Англії. Увагу приділено тому, яку оцінку Ленґленд дає подіям релігійного, політичного, соціального життя з точки зору релігійного мораліста.