ІНТЕРПРЕТАЦІЯ КОЗАЦТВА В РОМАНТИЧНІЙ ПРОЗІ ОЛЕКСИ СТОРОЖЕНКА - Зінченко, Н.І. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті розглядається тема козацтва в романтичній прозі О. Стороженка. Аналізуються окремі фольклорно-етнографічні твори, вміщені у збірці «Українські оповідання». Визначаються особливості індивідуального стилю письменника.