ХУДОЖНІЙ СВІТ ПАВЛА ЗАГРЕБЕЛЬНОГО - Красненко, О.В. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена характеристиці художнього світу прози Павла Загребельного. Звернено основну увагу на художню реалізацію концептів романів історичної тематики − циклу про Київську Русь (“Диво”, “Первоміст” та “Смерть у Києві”). Розглядаються специфічні риси творів триптиху, які є засобами вираження, вербалізації концептів дива, творчості, історичної пам’яті, влади та мосту, а також показано особливості часопростору в романі “Диво” Павла Загребельного.