СМІХ ЯК ЗАСІБ АДАПТАЦІЇ ХУДОЖНЬОГО ПРОСТОРУ ЗАПОРОЗЬКОЇ СІЧІ (ЗА «ЗАПИСКАМИ» ЛУКИ ЯЦЕНКА) - Литвин, Л.М. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена аналізові засобів комічного і проявів сміхової культури в уривку із “Записок” Луки Яценка, тринадцятитомних мемуарів, що складалися у другій половині XVIII століття. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю заповнити прогалину у вивченні прозових текстів із гумористичною домінантою, що належать до української барокової літератури.