ІСТОРИЧНА РЕТРОСПЕКТИВА В ПОЕТИЦІ ІВАНА НИЗОВОГО - Манько, А.М. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена дослідженню історичної ретроспективи та її значення в поетиці І. Низового. Основний зміст дослідження складає аналіз поезій історичної тематики, що не втратили актуальності й у наш час. Обґрунтовується думка про виділення антирадянської лірики як невід’ємної складової історичної гілки поезій митця.