ОСОБЛИВОСТІ ПАРОДІЮВАННЯ МАСОВОЇ КУЛЬТУРИ ТОТАЛІТАРИЗМУ В АНТИУТОПІЇ О. ІРВАНЦЯ «РІВНЕ/РОВНО (СТІНА): НІБИТО РОМАН» - Ніколаєнко, В.М.; Зубець, Н.В. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У представленій розвідці подано найзагальніші відомості про феномен масової культури, зокрема радянської. Висвітлено специфіку пародіювання мас-культури радянської епохи в постмодерному романі-антиутопії О. Ірванця “Рівне/Ровно (Стіна)”. Також досліджено інші засоби художнього увиразнення: гіперболізацію, гротеск, іронію, різні форми інтертекстуальності.