ОБРАЗ КОЗАКА В УКРАЇНСЬКІЙ ФАНТАСТИЦІ - Олійник, С.М. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті зосереджено увагу на особливостях функціонування образу козака у фантастичних творах В. Арєнєва, Т. Завітайла, В. Кожелянка й В. Рутківського. Актуальність дослідження зумовлена популярністю образу козака й козацької тематики в українських фантастичних, особливо фентезійних творах та потребою докладного вивчення особливостей генерування цього образу та його ролі у структурі зазначених художніх творів.