ДІАЛЕКТИКА ІСТОРИЧНОЇ ВИПАДКОВОСТІ ТА ІСТОРИЧНОЇ ЗАКОНОМІРНОСТІ В АЛЬТЕРНАТИВНО-ІСТОРИЧНИХ ТВОРАХ - Поліщук, О.Л. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті проаналізовано зв’язок категорій “історична випадковість” та “історична закономірність” у філософії художньої альтернативістики. Актуальність дослідження зумовлена посиленим інтересом до альтернативного розвитку історичних сценаріїв та потребою здійснити аналіз взаємозв’язку історичної випадковості та історичної закономірності в альтернативно-історичних творах.