ВІДКРИТІ ПИТАННЯ В РОМАНІ А. ЧАЙКОВСЬКОГО «САГАЙДАЧНИЙ» - Теодорович, А.Ю. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття надає методичні рекомендації щодо висвітлення образу надзвичайно важливої для української історії персоналії гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, а також його епохи в романі А. Чайковського ”Сагайдачний”. Проведено паралелі між історичними ретроспективами автора роману та українськими геополітичними викликами сьогодення.