ІСТОРИЧНІ ВІЗІЇ ПОЕЗІЇ Ю. ЛИПИ - Шапіро, В. Й. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена аналізу історичних мотивів у поетичній творчості Ю. Липи. Виокремлено основні тенденції його творів у цьому аспекті. Актуальність історичної лірики Ю. Липи зумовлена новими викликами сьогодення, які потребують її переосмислення.