ІНТЕРПРЕТАЦІЯ ПРОТОГЕНЕТИЧНИХ МІФОЛОГІЧНИХ ОБРАЗІВ У РОМАНІ М. ТА С. ДЯЧЕНКІВ “ВІДЬОМСЬКА ДОБА” - Зуєнко, Я. (Мова. Література. Фольклор, 2019)
У статті порушено проблему дослідження інтерпретації протогенетичних міфічних образів у романі М. та С. Дяченків “Відьомська доба” шляхом реалізації прийому парастазису. Досліджено специфіку конфлікту роману, пантеїстичне трактування авторами проблем добра та зла, де світло і темрява становлять єдину цілісність. Розглянуто наративну організацію роману.