ВНУТРІШНЬОДІЄСЛІВНА ДЕРИВАЦІЙНА СПРОМОЖНІСТЬ ВЕРБАТИВІВ ДЕСТРУКЦІЇ - Пославська, Н. М. (Мова. Література. Фольклор, 2018)
У статті проаналізовано внутрішньодієслівний словотворчий потенціал вербативів деструкції. Установлено, що континуум словотвірних значень вербального блоку типової словотвірної парадигми досліджуваних твірних детермінують субстанційна, темпоральна, векторна та ступеня інтенсивності й міри виконання дії валентності. Вербативи руйнування як мотиваційна база характеризуються активним генеруванням похідних дієслів з результативною, просторовою, темпоральною, квантитативною семантикою.