РЕЦЕПЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ХАРАКТЕРУ В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ NON-FICTION - Стадніченко, О. О. (Мова. Література. Фольклор, 2017)
У статті розкриваються особливості інтерпретації національного характеру в українській мемуарній прозі. Звертається увага на дослідження цієї проблеми в українській науці. Наголошується на відмінностях у відображенні національного характеру в художніх творах та в літературі nonfiction. Предметом дослідження обрано мемуарну прозу українських письменників: “Щоденники”Олеся Гончара та “Спогади”Дмитра Павличка.