ЛІНГВІСТИЧНІ ПЕРСПЕКТИВИ ДОСЛІДЖЕННЯ АНТРОПОЦЕНТРИЧНИХ ДІЄСЛІВ У РОСІЙСЬКИХ ГОВІРКАХ НИЖНЬОЇ НАДДНІПРЯНЩИНИ - Бабаніна, А.С. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті розглядаються перспективи лінгвістичного вивчення антропоцентричних дієслів у російських говірках Нижньої Наддніпрянщини. Визначено місце майбутнього дослідження в колі сучасних наукових робіт з діалектології та морфології російської мови, сформульовано його об’єкт, предмет, завдання. Визначено специфіку російського регіолекта Нижньої Наддніпрянщини. Висловлені гіпотези про характер відмінностей у структурі діалектних антропоцентричних дієслів та їх літературних аналогів, намічено шляхи дослідження семантики.