КОМУНІКАТИВНО-СЕМАНТИЧНІ КАТЕГОРІЇ ЗМІСТОВОЇ СТРУКТУРИ ПІДТРИМКИ В МІЖОСОБИСТІСНІЙ ІНТЕРАКЦІЇ - Буяльська, Т.І. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті розглянуто диференційні семантичні ознаки комунікативної підтримки, які водночас є інтегральними компонентами змістової структури конституентних комунікативно-семантичних категорій. Встановлено інтенціональну зумовленість виокремлених категорій згоди, втішання, співчуття, захисту, підбадьорення та схвалення. Визначено відтінки основного значення кожної категорії. Результати аналізу дають можливість вивчення прагматики реалізації встановлених категорій у міжособистісному спілкуванні.