“WEASEL WORDS” ЯК ОДИН З ПРИЙОМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ДИСКРЕДИТАЦІЇ В АНГЛІЙСЬКОМОВНОМУ ДИПЛОМАТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ ПРОМОВ С. ПАУЕР, В. НУЛАНД, Д. БАЙЄРА, ДЖ. ПАЙЄТТА) - Судус, Ю.В. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
У статті проаналізовано поняття “weasel words” в англійськомовному дипломатичному дискурсі на матеріалі промов англійськомовних дипломатів за 2013–2015 рр., що стосуються конфлікту на сході України. У дослідженні використано класифікації “weasel words”, які належать Р. В. Фелд, Г. С. Ді Карло. Встановлено, що умисна двозначність є одним з мовленнєвих прийомів реалізації стратегії дискредитації.