«АЛТИН-ТОЛОБАС» Б. АКУНІНА ЯК РОМАН-СИМУЛЯКР - Галич, О.А. (Мова. Література. Фольклор, 2016)
Стаття присвячена аналізу роману Б. Акуніна “Алтин-толобас”, що проливає світло на найбільший симулякр письменника, створення міфу про зародження російської династії Фандоріних і, водночас, змальовує представника останньої її гілки. Роман-симулякр вписується в новітні тенденції розвитку літературного процесу, коли під впливом глобалізації швидкими темпами розвивається квазідокументальна література.