АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПІДГОТОВКИ СПОРТСМЕНІВ ГРУПИ ВИТРИВАЛОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ - Фидирко, М.А.; Колодєєв, М.І. (Фізичне виховання та спорт, 2017)
На сучасному етапі розвитку бігу на середні дистанції особливо важливими і актуальними питаннями є спортивна підготовка, удосконалення витривалості й адаптація до змагальних і тренувальних навантажень. У цій статті розглядаються проблеми підготовки спортсменів національної команди України з легкої атлетики. Приділяється увага пошуку талановитих спортсменів, питанню підготовки висококваліфікованих тренерів, розподілу спортсменів за спеціалізацією, використанню в тренувальному процесі умов середньогір’я. Для підготовки легкоатлетів в групі витривалості до Ігор Олімпіади необхідно використовувати раніше накопичений досвід, аналіз тенденцій розвитку сучасного спорту вищих досягнень, стан розвитку легкоатлетичного спорту в країні і світі, зміст цільових програм підготовки збірних команд, а також ряд положень проекту «Концепції підготовки спортсменів країни до ігор Олімпіади». Перспективи подальших досліджень полягають у вдосконаленні системи і підвищенні ефективності тренувального процесу бігунів на середні дистанції, в поліпшенні результатів виступу спортсменів збірної команди України (групи витривалості) на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх.