ПРО ДЕЯКІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ШВИДКІСНО-СИЛОВОЇ ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФУТБОЛІСТІВ - Кокарева, С.М. (Фізичне виховання та спорт, 2017)
Розглянуто нові методичні підходи до побудови навчально-тренувальних занять з фізичної підготовки висококваліфікованих футболістів футбольного клубу «Зоря» (Луганськ), що виступає в українській Прем’єр-Лізі в підготовчих періодах річного циклу підготовки спортивного сезону 2016-1017 р. Наведені результати дозволяють стверджувати про актуальність проблеми, що розглядається в дослідженні, встановлену на основі аналізу даних науково-методичної літератури, відповідно до отриманих експериментальних даних та сучасних методичних розробок у галузі фізичної і функціональної підготовки футболістів. У результаті узагальнення вивченого матеріалу розроблені 2 комплекси кругового тренування для занять ыз висококваліфікованими футболістами основного складу ФК «Зоря» (Луганськ). Експериментально обґрунтовано засоби і методи кругового тренування на заняттях прикладною аеробікою з футболістами високої кваліфікації в підготовчому періоді річного циклу підготовки, тривалість її структурних елементів, раціональні параметри фізичних навантажень спортсменів. Результатами педагогічного експерименту виявлено істотне поліпшення показників фізичної працездатності, аеробних здібностей і фізичної підготовленості обстежених футболістів. Доведено позитивний вплив методики кругового тренування, розробленої для проведення основної частини уроку прикладної аеробіки, що сприяє істотній оптимізації процесу підготовки футбольної команди до змагальних періодыв протягом спортивного сезону, що істотно підвищує ефективність навчально-тренувального процесу.