КОРЕКЦІЙНИЙ ВПЛИВ НА РУХОВУ СФЕРУ ГЛУХИХ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБІВ ОЗДОРОВЧОГО ТУРИЗМУ - Кунінець, О.О. (Фізичне виховання та спорт, 2017)
Представлено пояснювальну частину програми з оздоровчого туризму для глухих дітей молодшого шкільного віку, яка спрямована як на оволодіння глухими дітьми туристською майстерністю, загальне оздоровлення, так і на розвиток у цієї категорії дітей фізичних здібностей, виховання морально-виховних якостей, розкриття індивідуальності кожної дитини, сприяння мовленнєвому й емоційному розвитку.В основу навчальної програми покладено рухливі ігри, естафети загальнорозвивальні вправи, формування спеціальних знань, умінь і навичок з оздоровчого туризму. До програми внесено мовленнєвий матеріал, що представлений для кожного року навчання з 1-го по 4-й класи, розроблений з урахуванням психофізичних особливостей розвитку глухих дітей і зорієнтований на засвоєння ними спеціального словника і фразеології.